Ariël de zeemeermin

Voor een klein meisje met de mooie naam Ariël mocht ik deze Ariël de zeemeermin maken. Ik heb haar gemaakt met het patroon van Lily als basis. Het deel wat bij de originele Lily haar benen en onderbroek is, is bij Ariël vervangen door haar zeemeerminnenstaart! Het was soms nog flink puzzelen voor de perfecte vorm van de staart van Ariël, maar ik ben echt tevreden over hoe ze eruit is gekomen! Ze is net zo lang/groot als Lily, dus mooi in verhouding.

 

Nog steeds baal ik als een stekker dat Drops heeft besloten om de kleur ‘licht perzik’ uit het assortiment te halen. Ik vind deze kleur echt perfect voor poppen met een lichte huidskleur zoals Ariël. Ik heb al van meerdere merken een huidskleur gekocht, maar dan past het qua dikte weer net niet bij Drops Paris. Als iemand een goede match weet hoor ik het graag! Mijn voorraad licht perzik is namelijk bijna op, en ik zou het zonde vinden als ik hier geen vervanger voor heb.

Ik had de mooie blauwe ogen met glitter besteld via Wolplein, maar ik had ze nog niet gebruikt omdat ik nog geen project had gevonden waarbij ik deze ogen mooier vond staan dan de zwarte ogen die ik altijd gebruik. Maar bij Ariël passen ze wel perfect! Ze geven nét een extra speciaal tintje aan deze Disney prinses.

Gebruikte materialen

Deze pop van Ariël is gemaakt met behulp van het patroon van pop Lily. Van de staart is geen geschreven patroon. Ze is gehaakt met Drops Paris en haaknaald 2mm:
– Licht perzik (helaas uit het assortiment) voor de huidskleur
– Roestrood (37) voor de haren
– Groen (43) voor de staart
– Mosgroen (25) voor de vin
– Donkerpaars (08) voor het topje
– Paars (31) voor de details op het topje
Veiligheidsogen 8mm ‘sparkle blauw’

Leave a comment