Jongetje – Sleutelhanger

Het patroon voor dit meisje komt uit het boekje ‘Gelukspoppetjes Haken’ van Annemarie Arts. Het petje en de haartjes heb ik er zelf bij verzonnen (:

Comments (6)

Wat heb je weer een creatieve variaties bedacht! Echt heel leuk! Ik heb al even met m'n neus bovenop je foto's gezeten, maar ik kan het niet heel goed zien: haak je het tuinbroekje los voor over het truitje of zijn tuinbroekje en truitje ÊÊn geheel?

Nog bedankt trouwens voor je patroontje van je berenmutsje, die ga ik binnenkort eens maken!

Dankjewel! 😀
Ik heb eerst het 'vormpje' van het poppetje gehaakt, zonder het flapje van zijn tuinbroek.
Ik denk dat ik 6 rijen groen heb gehaakt, maar helemaal zeker weet ik het niet. Ik heb bij de overgang van het groene naar blauwe eerst een rand blauw gehaakt, en in de 2e blauwe rand heb ik de voorste/middelste 10 steken alleen in de achterste lussen gehaakt. Hierna heb ik de rij gewoon af gemaakt en het patroontje verder gevolgd. Dan heb je dus op het eind een poppetje met 10 lusjes in het midden, en op deze lusjes heb ik een los flapje gehaakt. Hoeveel steken/rijen ik hier precies heb gedaan weet ik niet, maar het flapje zit dus in ieder geval wel los van het poppetje zelf. Hierna heb ik het flapje vastgemaakt met een soort bretels die weer vastzitten aan de achterkant van het broekje.
Ik hoop dat het duidelijk is 🙂

wil je me vertellen hoe je de haartjes gedaan hebt? en de klep van het petje? ik haak nog niet zo lang…dus weet even niet hoe ik dat aan moet pakken..

Hoi! Het is al even geleden dat ik deze sleutelhanger gemaakt heb, en ik heb hem niet meer in m'n bezit om te checken, maar ik zal proberen je ongeveer uit te leggen wat ik heb gedaan 🙂 Voor de haartjes heb ik korte draadjes bruin garen gebruikt en die door de ene steek in het poppetje gestoken, en bij de volgende steek weer eruit. Toen heb ik een knoop gelegd in de draad en toen zat t vast. Omdat het haar onder t petje zit zie je niet de knoop maar alleen de uiteinden die op haartjes lijken 🙂 voor t petje heb ik de eerste paar ronden van het patroon van het hoofd gehaakt, toen ik het een echt petje vond ben ik gestopt (nog niet afhechten!). Hierna ben ik i.p.v. in ronden in rijen gaan haken: ik heb mijn werk gekeerd, heb een paar vasten gehaakt in de andere richting, weer gekeerd, enz. totdat het een echt 'klepje' van een pet wordt.

Sorry voor deze ontzettend vage uitleg, ik hoop dat je er wat mee kan! Aantallen van bijvoorbeeld steken weet ik echt niet meer want het is al meer dan een jaar geleden en alles wat ik nog van dit poppetje heb is deze foto 😉 succes!

thanx…ik ga het proberen..ik vind m super! heb net een meisje naar eigen inzicht gemaakt, en ben nu bezig een poppetje in klederdracht te haken…daarna komt deze aan de beurt 😉

Leave a comment