Meisje met Hoed 2 – Sleutelhanger

Het patroon voor dit meisje komt uit het boekje ‘Gelukspoppetjes Haken’ van Annemarie Arts. De hoed en de vlechtjes heb ik er zelf bij verzonnen. Ook heeft ze een soort ‘overgooier’ aan en een roosje op haar hoedje (:

Comments (4)

Super mooi!!! En btw ik ben nog steeds geintreseerd in dat patroontje van die poppen hoor! Ik wil patroontjes ruilen/swappen of betalen ervoor!!

Hoi Leonie. Ik haak weer sinds 30 jaar (ik ben 37) Ik vind jou poppetjes errug leuk! Mag ik je vragen om de patronen van de poppetjes? Ik vind de overgooier, de hoedjes en het tuinbroekje ook erg leuk.

Hoi! Wat leuk, en dankjewel!
Het standaardpatroontje voor alle poppetjes staan in het boekje Gelukspoppetjes Haken van Annemarie Arts, dus die kan ik je helaas niet geven (:
Ik maak soms kleine aanpassingen in de patroontjes, zoals het 'flapje' wat op een overgooier of tuinbroekje moet lijken, maar voor het grootste deel komt het allemaal uit het boekje 🙂
Als je dus ook zulke poppetjes zou willen maken kan ik het boekje dus zeker aanraden.
Ik improviseer elke keer maar wat, dus elke overgooier, hoed of tuinbroek is weer anders. Hierdoor is het ook niet echt mogelijk om voor deze onderdelen een patroontje te geven.

Wat ik voor de overgooier en tuinbroek doe is aan de voorkant een aantal vasten in de achterste lussen haken zodat er later dus wat lusjes ontstaan. Hier haak ik dan later een flapje voor de tuinbroek/overgooier aan (:
Ik hoop dat je er wat mee kan! Groetjes!

Hoi Leonie,

Verkoop je ook sleutelhangers? Ik ben helemaal weg van Meisje met hoed 2. Ik heb geen blog, maar wel een facebookaccount, misschien kun je me een berichtje sturen.

Groetjes,
Truus Ettes

Leave a comment