Pop Lily #02

Hi lieve hakers!

Ik mag jullie nu iets laten zien wat ik al een flinke tijd geleden heb gemaakt, maar wat nog eventjes een geheim moest blijven. Voor een bestelling mocht ik namelijk pop Lily maken en het zou nog even duren voordat de pop gegeven zou worden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lily heb ik samen met de klant ontworpen. Omdat ze nog niet echt wist welke kleuren ze wilde heb ik verschillende illustraties gemaakt zodat de klant er een beter beeld bij zou krijgen. Het is toch wat makkelijker om te kiezen als je de kleuren eenmaal voor je ziet! Uiteindelijk is deze mooie en rustige kleurencombinatie daaruit gekomen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het leek de klant erg leuk om Lily een mutsje of baret te geven, en dan het liefst met een bloemetje erop. Daar kan natuurlijk voor gezorgd worden! Na een beetje passen en meten heeft Lily een baretje gekregen met wat elastiek erin verwerkt zodat hij makkelijk op en af zou kunnen maar toch goed zou blijven zitten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als laatste heb ik natuurlijk lieve bijpassende schoentjes gemaakt. Deze foto herinnert me er ook gelijk aan dat het weer tijd is om nieuwe miniknoopjes te bestellen! Het zijn eigenlijk scrapbook-knoopjes en daarom zijn ze zo klein, maar ze zijn echt perfect te gebruiken voor (gehaakte) poppenkleertjes.

Helaas is de huidskleur die voor deze pop gebruikt is uit het assortiment genomen bij Drops. Dat vind ik echt ontzettend balen, en ik ben al flink op zoek geweest naar een goed alternatief wat ik zou kunnen combineren met mijn grote voorraad Drops Paris kleurtjes. Ook omdat ik bezig ben met de laatste hand leggen aan het patroon van Lily wil ik jullie graag een alternatief geven voor het garen, omdat er qua huidskleurkeuze nu niet heel veel meer overblijft. Gelukkig heb ik een mooi alternatief gevonden, namelijk Rico Creative Cotton Aran in kleur 61, ‘powder’. Het is geen 100% perfecte match met Drops Paris, de draad van Drops Paris is iets dikker, maar de kleur is prachtig en het garen is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Meer hierover komt binnenkort als het patroon helemaal af is.

Wat vinden jullie van Lily in deze outfit? En hebben jullie ook dat je tijdens de vakantie juist minder gaat haken? Met dat heerlijke weer had ik niet veel zin om mijn haakwerk op te pakken, maar nu het weer zo somber is gaat het steeds meer kriebelen gelukkig 🙂

Veel haakplezier en liefs,

Leonie

Related Posts

Comments (3)

Wat een leuke pop zo met haar mooie kleding, schoentjes en mutsje.
Jammer dat Drops juist die mooie huidskleur uit de collectie heeft gehaald. Heb je er al aan gedacht om Drops Design eens een mail te sturen met een mooie fotocollage. Daarin kun je laten zien dat je jouw mooie poppen nu niet meer met hun garen kunt maken en hen vragen of het mogelijk is om die kleur juist weer aan de collectie toe te voegen.

Groetjes, Margaret

Dat is een heel mooi popje geworden! En goed idee om die scrap-knoopjes er voor te gebruiken.
Jammer van dat huidskleurgaren, hopelijk vind je toch iets anders.
Het neusje van deze pop vind ik trouwens ook heel snoezig, goed gedaan!
Groetjes, Sigrid

Hi Sigrid!
Aw, dank je 🙂 Ik blijf op een zoektocht naar het huidskleurige garen totdat ik de perfecte vervanger heb gevonden haha.
Groetjes, Leonie

Leave a comment