Pop Lily, en een nieuw patroon?

Hoi allemaal!

De laatste tijd ben ik weer bezig geweest met mijn nieuwe pop, Lily. Ik heb haar nog een keertje in andere kleuren gemaakt, maar om het makkelijk te houden noem ik haar ook nog even Lily. Zo weten jullie ook over welk modelletje pop ik het heb 🙂

Ik heb naar aanleiding van mijn vorige bericht over Lily verschillende keren de vraag gehad of er ook een patroontje is of komt van Lily. Ik weet het eerlijk gezegd ook nog niet! Omdat ik Lily het leukst vind met genaaide kleertjes, vind ik het juist erg lastig om daar een patroon van te maken. Het haken en patronen schrijven daarvoor gaat me inmiddels gemakkelijk af, maar naaipatronen maken is dan weer een compleet ander verhaal.

Zelf vind ik het fijn om de pop op te meten en dan speciaal voor haar passende kleding te maken. Als ik hier een naaipatroon voor zou maken, zou het bijvoorbeeld al een probleem zijn als Lily gemaakt wordt van ander garen, of als de haakster net even wat strakker of losser haakt. Jullie snappen vast mijn gedachtegang hierin 🙂 En een patroon van een blote Lily is ook zo wat, toch? Of misschien is het ook leuk om gehaakte kleertjes voor haar te ontwerpen, die ze dan ook uit en aan kan… Hmm, veel om over na te denken! Hoe denken jullie hierover?

Weer even terug naar deze versie van Lily! Ik heb eigenlijk niets anders gedaan, behalve dat ik de kleuren heb veranderd en de oogjes op deze manier vastgezet, zodat de ‘deukjes’ bij de ogen definitief zijn en het hoofdje dus deze vorm behoudt.

Ik heb nog even mijn voorraad van de huidskleur aangevuld bij Het Wolhuis, omdat deze mooie kleur helaas compleet uit het assortiment gaat/is bij DROPS. Echt ontzettend jammer! Dit was de eerste keer dat ik bij deze webwinkel had besteld, eigenlijk alleen maar omdat ik zag dat er daar nog best veel bolletjes waren van de kleur die ik wilde (nu zijn ze allemaal op, sorry!). De hele bestelling verliep zo fijn, dat ik niet zo heel lang daarna nog maar een keer een voorraadje Catania heb besteld. Ik ga dus weer lekker aan de slag 😀

Oh, en ik zou jullie nog vertellen over de speciale krijtjes voor het roze op de wangetjes van mijn poppen. Eerlijk? Het blijft net zo lang zitten als bijvoorbeeld ‘gewone’ blush, alleen is het misschien wat nauwkeuriger aan te brengen zo 🙂

Zo, wat een verhaal deze keer zeg! Zoals altijd veel haakplezier, en tot de volgende keer!

Liefs, Leonie

Related Posts

Comments (7)

super leuke pop! en ik zou het fantastisch vinden als je hier ook gehaakte kleertjes bij zou verzinnen 🙂
en verkoop je dit patroon ook?
gr Mirjam

Hi Mirjan!
Dank je voor je enthousiaste reactie! Ik ben nu een beetje bezig met het verzinnen hoe ik haar patroon wil gaan aanbieden en met welke (gehaakte) kleertjes. Er komt dus waarschijnlijk wel een patroon! Zodra het zover is zal ik het altijd vermelden op mijn website.
Groetjes!

Superleuk, erg mooi geworden.mknap can je.
Ik kijk ook uit naar patroon, koop het dan direct!!!

Lily is prachtig!

Ik hou je blog al twee maanden in de gaten, in de hoop dat het patroon online komt! Ik ben verliefd geworden op Lily ♡ Kan niet wachten tot ik hem kan kopen! Met kleertjes, zonder kleertjes, maakt mij niet uit eerlijk gezegd. Kleren kunnen altijd nog toegevoegd worden, niet dan 😉

Wat een lieve reactie! 😀 Ik ben ook al bezig met een patroon voor Lily, maar er gaat erg veel tijd in zitten die ik eigenlijk moet steken in mijn afstudeerscriptie. Vandaar dat het allemaal wat langer duurt dan ik wil… Maar het patroon komt eraan! Zodra de zomervakantie is begonnen kan ik er meer tijd in steken en ook goede uitleg-foto’s maken voor in het patroon 🙂 De Lily in het patroon krijgt een jurkje aan, omdat ik een Lily zonder kleertjes wel heel kaal vond. Dank je wel voor je enthousiasme, het helpt zeker! 😀

Sinds kort je website gevonden via Google. Je maakt erg leuke dingen en je eigen patronen zijn super leuk! Ik ben benieuwd wanneer het patroon van Lily uitkomt. Ze is nu al zo leuk zonder kleren 🙂

Leave a comment